Egy Sales Kóros Naplója

Egy Saleses élete

Mit tanultunk meg a COVID-19 idején

Hogy itt-e a vége ennek az időszaknak, vagy lesz-e folytatása nem tudjuk. Egy biztos embert próbáló idő volt ez nekünk. Sokat tanultunk magunkról és a világról. Pál Feri atya mondta, hogy most egy Egyetemes tapasztalatban lett része a világnak. Globálisan tapasztaltuk meg ezt az időszakot, ahol iparágak álltak le teljesen és szinte minden szervezetnek egy másfajta működésbe kellett átállnia.

rusty-watson-yiginlya6t8-unsplash.jpg 

De mégis mit tanultunk meg egy életre?

 

A biztonság mulandó

Az elmúlt évek a biztonságról és a töretlen fejlődésről szóltak. Mint látjuk bármikor történhet valami, ami ezt a békeidőt megszünteti. Fel kell készülnünk, hogy bármikor bármi történhet. Kell, hogy rendelkezzünk vészforgatókönyvel.

 

Tartalék felhalmozása

Szempillantás alatt álltak le cégek és iparágak, tűntek el az ügyfelek. Egy másodperc alatt szűnt meg sok-sok embernek a bevételi forrása. Sajnos vannak olyan családok ahol mindkét szülőt érintette a megállás és lettek bevétel nélkül. Nem tehetjük meg, hogy nem halmozunk fel legalább három havi tartalékot.

 

Több lábon kell állni

Kényelmes ha kiszámítható az ember munkája, de látjuk ez csak álom már. Lehet, hogy nehezebb és fárasztóbb az életünk, de látjuk, hogy könnyebben át tudunk vészelni egy ilyen időszakot ha több lábon állunk.

 

Tudunk otthonról is dolgozni

Eddig sok cég nem hit az otthoni munkában és keményen tiltotta. Ebben az időben egy perc alatt kellett átállnia a legtöbb cégnek a home office-ra. És mi az eredmény? Működik, az emberekbe meg lehet bízni.

 

Jó hogy csapatban dolgozhatunk

Mi társas lények vagyunk és a legnehezebb most az volt, hogy nem találkozhattunk. Mindenkinek hiányzik a munkahelyi kávézás és csevegés.

 

Folyamatosan képezni kell magunkat hogy értékünk megmaradjon

Bebizonyosodott, hogy bármikor előfordulhat, hogy egy iparág meghall. Ekkor képesnek kell lennünk akár egy ellentétes iparágban is elhelyezkedni. A tanulás a kulcs. Tényleg életünk végéig tanulnunk kell, hogy mindig megtartsuk értékességünket.

 

 Egy tuti, az élet nem lesz olyan mint korábban. Egyet tehetünk megtesszük azokat a lépéseket, melyek felkészítenek egy újabb válság eredményes kezelésében.

 

Photo by Rusty Watson on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://egysaleskorosnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr9315714700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy Sales Kóros Naplója

Friss topikok

süti beállítások módosítása