Egy Sales Kóros Naplója

Egy Saleses élete

Imagináció-Út a sikerhez

Folyamatos kihívások elé állít minket az élet, amikkel meg kell birkóznunk. Ha metaforával élünk, kint vagyunk a nyílt vízen, ahol egymást érik a viharok, az erős hullámok, melyeken keresztül kell küzdenünk magunkat. Adódnak békés időszakok, de ha a fejlődés, a növekedés útján vagyunk, akkor számíthatunk megpróbáltatásokra.

flavio-gasperini-k7ef85vyohm-unsplash.jpg

A tapasztalt tengerész előre látja a legtöbb vihar nagyságát és előre fel tud készülni. Ám még a tapasztalt tengerésszel is megeshet, hogy útja során olyan viharokkal találkozik, melyeket még nem látott.

A viharnak úgy mint az élet kihívásainak mindig vannak előjelei, így tehetünk mi is előkészületeket.

A sportban folyamatosan új technikákat tesztelnek, hogy javítsák a versenyzők nyerési esélyeit. Ezekből a technikákból szemezgethetünk mi is, hogy megnyerjük saját versenyeinket.

Az egyik ilyen technika az imagináció. Az imagináció, nem más mint egy irányított gondolat, képzelet. A versenyzők napi szinten használják, hogy javítsanak a teljesítményükön.
Az agyunk nem képes különbséget tenni aközött, amit elképzelünk és amit megtapasztalunk.
Egy egyszerű példával ábrázolva, ha elképzelünk egy citromot és képzeletben kettévágjuk, megízleljük - annak ellenére hogy valóságban nincs előttünk - nyelvünkön érezzük a savanykás ízét és orrunkban az illatát.
Ez egy egyszerű kísérlet, amit te is kipróbálhatsz.

Miért jó ha használjuk az imaginációt?
Előre felkészülhetünk és hozzá szoktathatjuk magunkat a közelgő eseményekhez.
A sportolók arra használják, hogy tudatosítsák a mozdulataikat, elképzeljék a következő versenyt, szabályozzák lelkiállapotukat a verseny alatt.

Ha a fejlődés útján jársz, akkor neked is több olyan élethelyzeted adódhat, amik újak számodra. Ezekere a helyzetekre felkészülhetsz már előre, gondolatban.

Például ha interjúra vagy tárgyalásra mész, előre elképzelheted, hogyan fogsz viselkedni, mit fogsz mondani, milyen érzelmi állapotban leszel.

Én versengő típus vagyok, imádok nyerni. Volt már olyan helyzetem, hogy barátokkal megszerveztünk egy lézerharcot. Ott nyerni akartam. Az esemény előtt elképzeltem, hogy én leszek a legjobb és megnyerem a versenyt. Elképzeltem hogyan fogok játszani, milyen stratégiát követek, kivel leszek egy csapatban. És nyertem.

Minden egyes tárgyalásom előtt használom ezt a technikát. Mindig elképzelem, hogy milyen lesz a fogadtatás, milyen lesz a tárgyalás menete, hogy fogom magamat érezni. Előre vizualizálom az eseményt a legapróbb részletekig. Próbálom minél jobban felkészíteni magam az adott helyzetre. Amióta ezt a technikát használom, nem csak érzem, hogy eredményesebb vagyok de tapasztalom is. Elsőre furának tűnhet, de tény, hogy az agy nem tesz különbséget elgondolt és valóságos tapasztalás között.

Az életben sokszor, egy adott pillanatban csak egy esélyünk van, és ott vagy nyerünk vagy veszítünk.

Miért nem teszünk meg mindent, hogy jó legyen nekünk?

Az imagináció segít és eredményes, különben nem használnák.

Ha el akarod kezdeni az imaginációt, kezd el egyszerűen.
Ez is egy olyan képesség, amelyet gyakorolni kell. Kezd azzal, milyen lesz a hétvégéd, milyen lesz a bemenetel a munkahelyedre és így tovább.
Ahogy használod, te is látni fogod, hogy egyre magabiztosabb és sikeresebb vagy. És ezt az élet minden területén használhatod.

Felkészülhetsz egy telefonhívásra, egy tárgyalásra, egy interjúra, vagy akár egy előadásra. Kortól, nemtől függetlenül bátran használhatod. Akár diák vagy, akár értékesítő, akár előadó, a használata sokkal eredményesebbé tesz és ezt te is látni fogod.

Lesz, hogy negatív, akadályozó gondolatok is előtörnek egyes gyakorlások során. Ez nem baj, tanuld meg meghallgatni és elcsendesíteni őket.

Photo by Flavio Gasperini on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://egysaleskorosnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr9015634314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása