Egy Sales Kóros Naplója

Egy Saleses élete

Mely képességek elengedhetetlenek ma!
Minden munka más és más képességek összességét igényli, de vannak olyan alapképességek, amelyeket minden munka megkövetel! Szüleink még megtehették, hogy egy idő után abbahagyták a tanulást, mi már életünk végéig tanulásra kényszerülünk. Azok lesznek a nyertesek, akik a tanulást szokássá teszik és izgalommal állnak elébe.
green-chameleon-s9cc2skysjm-unsplash.jpg
Előre jutni az életben és eredményeket elérni mindig kihívás. Nincs tökéletes pillanat és tökéletes fejlesztés. Az üzlet is olyan mint a sport, elég egy másodperccel jobbnak lenni! Legbelül mind bajnokok akarunk lenni, de az árát már nem akarjuk megfizetni. A környezet változása és az innováció sosem áll meg. Mindig van, aki hajlandó még egy órát beletenni a fejlődésébe.
Persze sokan vannak, akik csak egy nyugodt életre vágynak, nem akarnak bajnokok lenni, viszont nekik is szükséges fejleszteni az öt alapképességet.
 
Kommunikáció
Bármilyen munkakörben akarunk elhelyezkedni, elengedhetetlen hozzá, hogy megfelelően tudjunk kommunikálni, szóban, írásban. A kommunikáció része még az aktív hallgatás is. Egyre fontosabb, hogy képesek legyünk bátran, asszertívan kommunikálni. Az ember rendelkezik egy adottsággal, amely képessé teszi rá, hogy megválogassa milyen reakciót ad egy eseményre. Ezt hívják térköznek, a válasz előtt.
 
Probléma megoldás
Egy cégvezető, azért vesz fel alkalmazottat, hogy megoldjon helyette problémákat. Mivel folyamatos változásban van minden szervezet, ezért a megoldandó feladatok is változnak. Teljesen szabályozott munkakör nincs, mindenhol képesnek kell lennünk a hatékony probléma megoldásra.
 
Csapatmunka
A szervezet a csapatmunkáról szól és neked is képesnek kell lenned a csapatmunkára. Ez minden résztvevőtől kompromisszumot igényel és az igényeink egyes részének a lemondásával jár. A nagy sportolók is például a teniszben vagy az úszásban sem egyedül érik el az eredményeiket, hanem egy profi csapat áll mögöttük szakértőkből összeállítva.
 
Szervezés és tervezés
A legtöbb munkakörnél már elengedhetetlen, hogy képessé válj arra, hogy hatékonyan megtervezd és megszervezd a feladatokat. Egyedül is képesnek kell lenned a feladatok elvégzésére. A pro-aktivitás ma már elengedhetetlen elvárás a munkánkkal szemben.
 
Tanulás
A mai világban, aki nem tanul folyamatosan, az elveszetté válik. A világ össze van kötve és az újdonságok percek alatt elérnek hozzánk. Ennek következménye, hogy mindig újítani kell. Új technikát, új eljárást kell megtanulni.
Életünk során több szervezetben, több pozícióban megfordulhatunk.
Míg szüleink karrierje egyenes volt, addig mi számíthatunk rá, hogy a miénk már igen kacskaringós lesz. A fenti képességek azok a kiindulási pontok, melyek a segítségünkre lesznek, sodorjon bárhova is az élet. A legjobb, ha fejlődésünkhöz megfelelő segítséget veszünk igénybe és körbevesszük magunkat támogató kapcsolatokkal.
Photo by Green Chameleon on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://egysaleskorosnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr6515664442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása