Egy Sales Kóros Naplója

Egy Saleses élete

A siker négy lovasa

Az igazság az, hogy kevesen használják ki a tehetségüket maximálisan. Minden ember, köztük te is határtalan erőforrásokkal és képességgel rendelkezel, amit bölcsen kihasználva bármit elérhetsz, amit csak megálmodsz. Hogy miért nem lesz mindenki sikeres, gazdag és boldog? Mert nem fizetik meg az árát. Az életbe beleszületünk képességekkel, de ha ezeket nem fejlesztjük és nem vesszük fel a sikerhez szükséges jellemet, akkor biztosak lehetünk, hogy az álmunk csak álom marad.

daniel-apodaca-bop9iphzkjm-unsplash.jpg

Két út áll előttünk: A szürke közép szerűség és a színes, boldog siker.

 A sikeres jellemnek négy alap egysége van. Ezeket én a siker négy lovasának nevezem.Ezek a vízió, szenvedély, fegyelem és lelkiismeret! Külön-külön gyengék, de együtt nincs olyan cél, amit nem tudnának elérni. Minden emberben benne vannak a négy jellem magvai, de rajtunk áll, hogy neveljük és fejlesztjük őket.

 

            Vízió

Minden, amit valaha az ember létrehozott kétszer lett megteremtve. Előszőr a fantázia segítségével és csak utána lett a valóságban létrehozva. Bármelyik nagy alkotás, amit őseink létrehoztak, előszőr az elméjükben fogant meg. Kolumbusz előszőr elméjében találta ki, hogy új utat keres Indiába és csak utána szervezte meg az utazást.

 

            Szenvedély

Bármilyen út, amit be akarunk járni, bármit, amit el akarunk érni nehézséggel és akadállyal tarkított. Ha nincs égő szenvedélyünk, amit folyamatosan táplálunk akkor nem tudunk megbirkózni az előttünk álló akadályokkal.

 

            Fegyelem

A céljaink elérése sok, különböző feladaton keresztül valósul meg. Ezen feladatok között vannak, amiket szeretünk és vannak melyek elvégzésére semmi kedvünk. A fél megoldások soha se vezetnek el célunkhoz. Ki kell alakítanunk a kellő fegyelmet, ami segít minden feladat elvégzésében. Biztosak lehetünk, hogy egy sikeres ember sincs, aki kellő fegyelem nélkül sikert ért volna el.

 

            Lelkiismeret

Ahogy haladunk előre az életben, folyamatosan jönnek lehetőségek, emberek, akik keresztezik az utunk. Sokszor elő fog fordulni, hogy el akarnak csábítani minket rövidebb, kellemesebbnek tűnő lehetőségekkel. Mi emberek könnyen el tudunk csábulni, de figyelni kell, hogy mindig lelkiismeretünket kövessük. Biztosak lehetünk, hogy lelkiismeretünk mindig jelezni fog, ha le akarunk térni a helyes útról.

 

Photo by Daniel Apodaca on Unsplash

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egysaleskorosnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr3815699908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása