Egy Sales Kóros Naplója

Egy Saleses élete

A férfi stílus eredete

A stílus maga az ember. Férfiként mégis szinte zérus mennyiséget foglalkozunk a megjelenéssel. Azt látom, hogy itthon is igen megosztó a kép a férfiak öltözködése kapcsán. Szakadék tátong a fiatal és az idősebb generáció között. Míg a szüleink hajlamosak elhanyagolni megjelenésüket, addig a “Z” generáció csak felkapott márkákban gondolkodik.

nicholas-kampouris-ziw_wcbjklw-unsplash.jpg


Az igazság, a két világ találkozásában lakozik. Arra kell törekednünk, hogy harmóniában legyen megjelenésünk és ne csak a márkákat aggasszunk magunkra.


Fiatalon nem tudtam stílusosan öltözni. Ha neked is olyan édesanyád van, mint nekem, aki egyszerűen csodálatos és figyelmes, akkor gyermekként te is egy számmal nagyobb ruhákat kaphattál.
Még karrierem kezdetén sem figyeltem oda mit veszek fel, mit mivel párosítok. Akkor kezdtem odafigyelni az öltözködésemre, mikor értékesítő lettem. Megfigyeltem, hogy teljesen máshogy néznek rám az ügyfelek, ha elegánsan és harmonikusan öltözök fel. A ruha már előre közli, hogy ki vagy. Ez tudatalatti folyamat, amire hatással lehetünk.

De nézzük meg, hogy mik egy férfi ruhatár alapjai!

Bármilyen stílust is képviseljünk, vannak örök darabok, amik nem hiányozhatnak egy férfi ruhatárból.

Sötét farmernadrág
Ma már az üzleti életben sem kőbe vésett, hogy öltönyt kell hordani. Egy lazább, gyorsabb világban élünk, ahol már egy business viseletnek is megengedett a sötét farmer nadrág. Ha a magánéletet nézzük, női ismerőseim oda vannak a sötét farmert viselő férfiakért, főleg ha egy fekete zakót választunk mellé.

Ing
Az ing elengedhetetlen része a férfi ruhatárbak. Az ing magában is öltöztet. Színében, a fehér és a világos kék az alapdarabok. Egy fehér ing, egy sötét farmerrel mindig nyerő kombináció.

Öltöny
Mindig van olyan esemény, ami megköveteli az öltönyt. Alap a fekete, tengerészkék és a szürke. Egy jól szabott tengerész kék öltöny, minden nő tekintetét megragadja az utcán.

Cipő
Alapdarab a barna és fekete oxford és a fehér tornacipő. Megfigyelték, hogy az üzletben és a randik során is, a második dolog, amit megnéz a szemben álló fél rajtunk az a cipőnk. Figyeljünk oda, hogy legyen harmóniában az öltözettel és hogy mindig legyen tiszta.

Öv
Pár éve még menő volt, amikor a pasik nadrágja a térdüknél lógott és kilátszott az alsónadrágjuk, de ma már nem az. Legyen minimum kettő darab öv a szekrényünkben, egy fekete és egy barna, ami jól megy a cipőinkhez is.

Óra
A végére hagytam a férfi legfontosabb kiegészítőjét, a karóráját. Az óra öltöztet és megbízhatóságot sugároz. Egy szép, minőségi férfi karóra mindig megragadja mások tekintetét.

Photo by Nicholas Kampouris on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://egysaleskorosnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr5115616438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása