Egy Sales Kóros Naplója

Egy Saleses élete

Mit tegyek ha holnap kirúgnak a munkahelyemről?
Amikor mikor előszőr kirúgnak minket egy munkahelyről, elhagy minket a motivációnk. Csalódunk!
kirognak.jpg
Nem tudom, veled már megtörtént-e, de amikor nekem felmondtak az lélekölő volt. Egy nyugodt napon behívott a főnök és közölte ennyi volt…
Az érdekesség az, hogy ez mindössze két hét után történt. Sokkolt, és úgy éreztem, hogy lehetőséget se adtak, hogy bizonyítsak. Kettő év elteltével a cég csődöt jelentett.
A kirúgásom után azt csináltam, mint a legtöbben. Napi 1-2 órában küldözgettem az önéletrajzomat, kerestem a megfelelő álláslehetőséget. És a nap többi részében? Csak “elvoltam.”
Kutatások bizonyítják, hogy egy ember a munkahely váltások közötti időszakban hajlamos leginkább a depresszióra.
Az iskolában sem tanítják és a környezetünk sem készít fel minket előre, hogyan kezeljünk egy ilyen nehezebb időszakot.
Tapasztalatokkal a hátam mögött, ma már teljesen máshogy tekintenék egy ilyen helyzetre, mert az új képességeim birtokában tudom, hogy jóval gyorsabban találnék állást.
A legtöbben magukat hibáztatják, ha felmondanak nekik. “Rosszul csináltam valamit, mit hibáztam el, vagy csak nem voltam elég jó?”
Ám van úgy, hogy nem is velünk van a baj.
Mit tennék, ha holnap felmondanának nekem?

Első lépésként kérnék a munkáltatótól egy részletes tájékoztatást, hogy milyen okok miatt mondtak fel, majd rászánnék két-három napot, hogy átgondoljam. Biztos, hogy tanulhatok belőle. Az életben nem az a lényeg, hogy hányszor kerültél padlóra, hanem, hogy mindig tudj újra felállni.

 

Mindenhol azt hallani, hogy munkaerő hiány van, de nem mindegy, hogy milyen munkakörökben. A kiváló helyekért ma is nagy harc folyik. Ahhoz, hogy kitűnjünk a jelentkezők tömegéből, egyedi önéletrajzra lesz szükségünk. Az interneten található legtöbb sablon unalmas, valószínűleg ezekkel nem fogjuk felkelteni a toborzó figyelmét. Fontos, hogy legyünk egyediek, figyelemfelkeltőek. Ha még nem regisztráltunk a Linkedin-re, akkor tegyük meg mielőbb, hiszen sok fejvadász használja.

 

Ma már nem elégednék meg azzal, hogy portálokat nézegetek és ott talált állásokra pályázom. Aktívan kezembe venném az irányítást. Keresnék 20-30 céget és direktbe keresném meg őket. Megtudnám ki az illetékes és személyesen neki küldeném el a jelentkezésem, akár emailben, akár még postán is. Ezzel a metódussal, sokkal könnyebb állást találni, mint portálok segítségével.

 

Kihasználnám az időt és tovább képezném magam. Ha nincs is erőforrásunk képzésre, vagy új könyvekre, még mindig ott vannak a könyvtárak. Könyvtárjáróként végtelen tudás birtokosai lehetünk.

 

Előszőr nem fogadsz el akármilyen állást, majd mégis eljön a pillanat, amikor bármit elvállalnál csak legyen munkád? Ne alkudjunk meg, hiszen ha aktívan keresünk munkát és nem csak az állásportálokon keresgélünk, akkor hamar rátalálunk a megfelelőre.

Ne keseredjünk el, ha életünk során azzal kell szembesülnünk, hogy kirúgnak minket egy munkahelyről. Emlékezzünk rá, hogy minden rosszban van valami jó, ezzel is csak többek és erősebbek leszünk. Megtanuljuk, hogy nem dől össze körülöttünk a világ és ezek után is értékesek maradunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egysaleskorosnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr5215543778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy Sales Kóros Naplója

Friss topikok

süti beállítások módosítása